Ohjeen bongasin Pullahiireltä ja nämä olivat H-Y-V-I-Ä!!! Sain tällä ohjeella kolme minimuffinssipellillistä eli 72 muffinssia, ja vieraiden (vajaa 30 hlöä) lähdettyä näitä oli jäljellä 8 kappaletta! Luulin, että olisivat lähinnä lasten mieleen, mutta moni aikuinenkin otti yhden jos toisenkin... Näitä tehdään meillä varmasti jatkossakin.

Tässä ohje kopioituna suoraan Pullahiireltä:

 Muffinssiresepti

(suomennettu kirjasta Hello, cupcakes; Tack&Richardson)

 

3,2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1/4 tl suolaa

3 banaania

0,8 dl maitoa/kermaa

8 rkl voita

3 dl sokeria

2 isoa munaa

1 tl vaniljauutetta

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussa banaanit ja maito/kerma keskenään sähkövatkaimella (käytin soseuttajaa). Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi n. 3 minuuttia. Lisää munat yksi kerrallaan sekaan vatkaten. Vatkaa kevyesti jauhot sekä banaani-nesteseos vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Laita massa isoon pursotinpussiin ja pursota vuokiin tai nostele lusikalla muffinssitaikina vuokiin. Paista n. 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Anna jäähtyä.

 Kuorrute

DULCE DE LECHE BUTTERCREAM Joy the baker

2,4 dl  suolatonta voita huoneenlämpöisenä
3 rkl kermaa
1 tl vaniljauutetta / 1 rkl vaniljasokeria
9,6 dl tomusokeria
ripaus suolaa
2 dl keitettyä kondensoitua maitoa (dulce de leche)

Vatkaa keskenään kondensoitumaito (huom! keitä ensin kondensoitu maito tai osta valmiiksi keitettyä) ja voi sähkövatkaimella. Lisää kerma, vaniljauute/-sokeri, suola ripaus ja lopuksi tomusokeri. Vatkaa koko massa tasaiseksi. Pursota muffinssien päälle haluamallasi tavalla.

Hieman tuota tomusokerimäärää pienensin, mutta koska en niin tarkkaan mitannut, niin en osaa antaa tarkempaa määrää millä itse tein. (Minäkin laitoin vähemmän tomusokeria, ehkä noin 8 dl.)