Keksipurkki ammotti tyhjyyttään yhtenä päivänä ja kauppaan lähdön sijaan (siis pakkohan niitä on kotona olla...) päätin leipoa pikkuleipiä. Wilhelmiinat olivat lapsuudessa lempikeksejäni, joten kokeilin tehdä niitä nyt ensimmäistä kertaa. Niistä tulikin todella hyviä, suosittelen! Tytär oli päiväkodissa leiponut suklaahippukeksejä ja tuonut reseptin mukanaan, niin kokeilin niitäkin. Vaihdoin vain suklaarouheen tilalle smartiesit. Lapsille nämä maistuivat hyvinkin, mutta itse pidän rapeammista kekseistä, näistä tuli kovin pehmeitä, eli ohjetta en taida nyt tähän laittaa.

Wilhelmiinat

  • 200 g margariinia
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl siirappia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muovaa taikinasta kuusi tankoa (kahdelle pellille) ja paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista otettuasi pellillä vinoneliöiksi. Anna jäähtyä pellillä ja säilytä rasioissa (tai syö pois...).

Smarties-pikkuleivät