Lasten kanssa tehtiin vappuna siman kaveriksi munkkeja. Täytimme valmiit munkit mansikkamarmeladilla, nam!

1244302528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lapset olivat vastuussa sokeroinnista, eikä sokeria säästelty..!

1244302804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Teen munkit aina (eli kerran vuodessa, vappuna) tällä samalla ohjeella, joka on Valion "Lämpimäisiä"-kirjasta:

Rahkamunkit

25 kpl

1 prk (250 g) maitorahkaa

1 1/2 dl vettä

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

8 dl vehnäjauhoja

50 g voita

Kypsennykseen ruokaöljyä tai kookosrasvaa

Pinnalle sokeria

(Täytteeksi hilloa tai marmeladia)

 

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöisiksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet. Lisää muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina. Leivo se pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin. Kuumenna rasva padassa. Paista munkit muutama kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.

Täytä halutessasi munkkityllalla, voit myös sokeroinnin sijaan kuorruttaa munkit esim. tomusokerikuorrutteella, suklaalla tai kinuskilla.