...näin totesin jokin aika sitten, kun löysin jääkaapista pari purkkia ranskankermaa, joiden parasta ennen päivämäärä oli seuraavalle päivälle. Eipä muuta kuin etsimään netistä hyviä ohjeita. Ja hyviä totisesti olivatkin!

Tähän kakkuun muokkasin Kyökkiksen jogurttikakkuohjetta.

Näin minä tein:

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

2 dl ranskankermaa

1 dl vaniljajogurttia

pari rkl mansikkahilloa

2 munaa

200 g sulaa margariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista rasvatussa vuuassa 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Kyllä oli herkkua!!!

 

Ihanan juustokakun ohjeen löysin täältä.

Klassinen juustokakku

10  täysjyvädigestivekeksiä
75 g Ingman voita

Täyte 
500 g Arla keittiö maitorahkaa
2 kananmunaa
0.75 dl sokeria

Kuorrutus 
4 dl Arla keittiö Crème fraichea
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljatomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuru voisulaan. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtovuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Paista uunin keskiosassa n. 7 min. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 25-30 min. Anna kakun jäähtyä ainakin 15 min. Sekoita keskenään Crème fraiche ja sokerit, levitä seos kakun pinnalle ja paista vielä n. 15-20 min. Anna kakun jäähtyä.

Nam, tämä maistui varsinkin aikuisille!