...näin totesin jokin aika sitten, kun löysin jääkaapista pari purkkia ranskankermaa, joiden parasta ennen päivämäärä oli seuraavalle päivälle. Eipä muuta kuin etsimään netistä hyviä ohjeita. Ja hyviä totisesti olivatkin!
Tähän kakkuun muokkasin Kyökkiksen jogurttikakkuohjetta.
Näin minä tein:
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl ranskankermaa
1 dl vaniljajogurttia
pari rkl mansikkahilloa
2 munaa
200 g sulaa margariinia
Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista rasvatussa vuuassa 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Kyllä oli herkkua!!!
Ihanan juustokakun ohjeen löysin täältä.
Klassinen juustokakku
10 täysjyvädigestivekeksiä
75 g Ingman voita
Täyte
500 g Arla keittiö maitorahkaa
2 kananmunaa
0.75 dl sokeria
Kuorrutus
4 dl Arla keittiö Crème fraichea
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljatomusokeria
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murenna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimuru voisulaan. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtovuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle. Paista uunin keskiosassa n. 7 min. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 25-30 min. Anna kakun jäähtyä ainakin 15 min. Sekoita keskenään Crème fraiche ja sokerit, levitä seos kakun pinnalle ja paista vielä n. 15-20 min. Anna kakun jäähtyä.
Nam, tämä maistui varsinkin aikuisille!
Kommentit