Voileipäkakkujen kanssa samoihin juhliin lähti myös makeita kakkuja. Ensimmäisenä tässä mansikkaiset kermakakut.

Koristeet pakkasin mukaan erikseen, etteivät sulaisi kakkujen päällä.

Kummassakin kakussa oli:

  • 6 munan pohja
  • kostutus sitruunalimsaa
  • täytteenä mansikkamousse
  • pursotukset flora vispiä
  • mansikoita päällä yhteensä noin 1,5 litraa
  • koristeet kokonaan sokerimassaa, lyyrana kultaiset nomparellit

Mansikkamousse (yhteen kakkuun)

  • 2 prk flora vispiä (5 dl)
  • 500 g pakastemansikoita soseutettuna
  • 4 liivatelehteä
  • sokeria maun mukaan (laitoin tomusokeria)

Kerrankin olin tyytyväinen kakkujen ulkonäköön, jopa pursotukset sujuivat ongelmitta! Toivottavasti kakut myös maistuivat juhlaväelle.