Nämä olivat tosi hyviä! Maistuivat varsinkin lapsille

 

Jauhelihamuffinssit (ohjeen löysin täältä)

(Tein tämän kaksinkertaisena ja paistoin minimuffinssipannulla.)

 

Täyte:

300g jauhelihaa

1 sipuli hienonnettuna

2 dl porkkanaraastetta

200g tuorejuustoa (laitoin tomaatti-chili)

1/2dl ketsuppia

2 tl pitsamaustetta

1tl suolaa

1 dl persilijaa tai basilikasilppua (jätin pois)

Ruskista jauheliha, lisää sekaan silputtu sipuli, porkkanaraaste ja ketsuppi. Lisää lopuksi mausteet. Sekoita tasaiseksi. Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää tuorejuusto ja silputtu persilija/basilika, sekoita ja jäähdytä.

Vinkki: Älä käytä jauhelihan ruskistamiseen paljoa rasvaa/öljyä, muutama tippa riittää. Täytteestä tulee helposti liian rasvainen.

 

Taikina:

2 kananmunaa

1 dl sulatettua margariinia

1 dl maitoa

1 rkl siirappia

1 dl ruis- tai kauraleseitä (jätin pois)

3 dl vehnäjauhoa

3 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

Sekoita munien rakenne kevyesti rikki. Lisää margariini, maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen, sekoita tasaiseksi.

 

Annostele taikinaa puolitoista ruokalusikallista muffinssivuokien pohjalle, seuraavaksi saman verran jauhelihatäytettä. Vielä lopuksi laita muffinssien päälle puolikas kirsikkatomaatti ja juustoraastetta.

(Alkuperäinen resepti: Kaarina Roininen Hei me leivotaan -ohjelmasta)