...eli Prinsessa Ruusunen -kakku!

Aaliya-tyttö täytti 5 vuotta perjantaina ja hänen äitinsä tilasi synttärikakkua päiväkotiin vietäväksi. Toiveena oli Prinsessa Ruususen kuva päälle ja väleihin suklaata ja mansikkaa. (Kuvien laatu on taas mitä on, kun ilta(yö?)hämärissa kuvailin...)

Tein kuuden munan vaalean kakkupohjan, jonka kostutin sekamehulla. Mansikkatäytteeseen tuli 1 prk Flora vispiä, 1 vaniljarahka, 1 prk Marja puree -mansikkasosetta, mansikkatomusokeria ja kaksi liivatelehteä. Suklaatäytteeseen laitoin myös purkillisen Flora vispiä sekä 100 g vaniljatuorejuustoa ja noin 150 g tummaa suklaata sulatettuna. Pursotukset Flora vispiä ja rahkaa, lehtityllalla.

Tajusin vasta puolessa välissä pursotusta, miksi reuna ei näytä ollenkaan niin hienolta kuin piti: unohdin rypyttää kuviota, eli pursotin vain suoraa viivaa... Vihreät ovat olevinaan lehtiä.

Ruusunen on maalattu tomuväreillä ja kristallipulvereilla sokerimassalle. Rajaukset elintarviketusseilla ja pastaväreillä. Lisäksi muutama sokerimassakukkanen.

Kasvot epäonnistuvat joka kerta...

Nimen ja iän tein sokerimassasta Funky Letters -muoteilla. En meinannut millään saada massaa niistä irti, onko muilla neuvoja, miten niitä kannattaisi käyttää??

Ruusut pursotin tuosta mansikkatäytteestä hieman jähmentyneenä. Laitoin ruusut pakastimeen ennen kakun päälle siirtoa ja suihkautin sitten päälle uutta helmiäissuihketta. Ensimmäistä kertaa onnistuin tekemään tuollaisia "ulonevia" terälehtiä!

Kakku oli riittänyt hyvin koko porukalle ja sankari oli saanut vielä loput viedä kotiinsa. Toivottavasti maku oli mieluinen.

HAPPY BIRTHDAY, AALIYA!!!