Tällaisella kalavoileipäkakulla herkuttelimme pääsiäisen kunniaksi.

 

Hyydytetty kalavoileipäkakku

Pohja:

  • 150 g hapankorppuja
  • 75 g rasvaa
  • maitoa kostutukseen

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • n. 200 g lämminsavulohta (tai muuta kalaa)
  • pätkä purjoa
  • nippu tilliä
  • ripaus sitruunapippuria
  • 400 g raejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa

Koristelu:

  • katkarapuja
  • keitettyä kananmunaa
  • salaattia
  • sitruunaa
  • tilliä

Hienonna hapankorput ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtoreunavuuan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja kostuta maidolla. Laita liivatelehdet likoamaan. Hienonna tilli, purjo ja kirjolohi. Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja lisää kiehuvaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä vuoka foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja koristele.

Tämä oli ihanaa..!